četvrtak, 7. srpnja 2016.



Sastojci:

  • oko 200 gr keksa petit
  • čokladno mleko za natapanje keksa
  • 5 dc slatke pavlake,50 gr maslaca
  • 400 gr čokolade za kuvanje
  • 6 većih banana
  • 200 gr šlaga u prahu
  • 1-1,5 dc čokoladnog mleka za šlag
Priprema:

Prvo skuvati ganaš krem od 5 dc pavlake i 400 gr čokolade tako što to treba staviti da sve lagano provri  (ne na jakoj temperaturi ,kod mene je na 2) čim provri skloniti sa strane i dodati 50 gr maslaca,mešati da se  lepo izjednači sve dok nema grudvica staviti da se hladi negde otprilike 2 sata,(gustina treba da bude otprilike kao gušći pekmez). Uzeti tacnu dimenzije 13X32,umakati keks u čokoladno mleko,ganaš krem podeliti da imate za filovati 2 puta stim da ostavite malo ako želite  za glazuru,znači keks,pa krem,banane iseću po dužini na tri dela i ređati preko kreme ,malo ih utisniti u kremu, pa onda šlag(umutiti 200 gr šlaga sa čokoladnim mlekom),opet red keksa umočenih u čokoladno mleko,krema,banane,šlag i po želji glazura .

Posluživanje:

0 komentari:

Objavi komentar