Sastojci:
- oko 200 gr keksa petit
- čokladno mleko za natapanje keksa
- 5 dc slatke pavlake,50 gr maslaca
- 400 gr čokolade za kuvanje
- 6 većih banana
- 200 gr šlaga u prahu
- 1-1,5 dc čokoladnog mleka za šlag
Prvo skuvati ganaš krem od 5 dc pavlake i 400 gr čokolade tako što to treba staviti da sve lagano provri (ne na jakoj temperaturi ,kod mene je na 2) čim provri skloniti sa strane i dodati 50 gr maslaca,mešati da se lepo izjednači sve dok nema grudvica staviti da se hladi negde otprilike 2 sata,(gustina treba da bude otprilike kao gušći pekmez). Uzeti tacnu dimenzije 13X32,umakati keks u čokoladno mleko,ganaš krem podeliti da imate za filovati 2 puta stim da ostavite malo ako želite za glazuru,znači keks,pa krem,banane iseću po dužini na tri dela i ređati preko kreme ,malo ih utisniti u kremu, pa onda šlag(umutiti 200 gr šlaga sa čokoladnim mlekom),opet red keksa umočenih u čokoladno mleko,krema,banane,šlag i po želji glazura .
Posluživanje:
0 komentari:
Objavi komentar