Potrebno je:
Za testo:
- 2 jaja
- 9 kašika šećera
- 9 kašika ulja
- 9 kašika jogurta
- 20 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kg jabuka
- 10 kašika šećera
- 5 dcl vode
- 2 pudinga od vanile
- 2 kesice vanilin šećera
- 1/2 kašičice djumbira u prahu
- 1/2 kašičice cimeta
- Za posipanje kolača:
- šećer u prahu
Napraviti fil. Jabuke oguliti i iseći na veće kocke, staviti u posudu dodati 10 kašika šećera, vanilin šećer, 3 dcl vode i kuvati dok se šećer ne istopi i jabuke malo omekšaju pa dodati djumbir u prahu, cimet ( ne treba kuvati mnogo jabuke da se stvori kaša već da ostanu kocke). Umutiti 2 pudinga sa 2 dcl vode, dodati u jabuke i kuvati 1 minut da se puding skuva. Ostaviti da se prohladi dok spremimo testo za kore. Umutiti 2 jaja sa 9 kašika šećera, dodati ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo ( masa da je gustine da sa kašike ne pada baš brzo već sporije). Jednu polovinu testa staviti u kalup veličine 20 x 30 cm prethodno pouljen i posut brašnom ili obložen papirom. Peći na 180 stepeni 5-6 minuta da se malo zapeče pa staviti preko prohladjen fil od jabuka. Drugu polovinu testa uzimati kašikom i stavljati preko jabuka neravnomerno nabacati, vratiti u rernu i peći još oko 20 minuta.
Pečen kolać posuti šećerom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar