petak, 15. srpnja 2016.



Potrebno je:
Za testo:

  • 2 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 9 kašika ulja
  • 9 kašika jogurta
  • 20 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
Za fil:
  • 1 kg jabuka
  • 10 kašika šećera
  • 5 dcl vode
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1/2 kašičice djumbira u prahu
  • 1/2 kašičice cimeta
  • Za posipanje kolača:
  • šećer u prahu
Priprema:

Napraviti fil. Jabuke oguliti i iseći na veće kocke, staviti u posudu dodati 10 kašika šećera, vanilin šećer,  3 dcl vode i kuvati dok se šećer ne istopi i jabuke malo omekšaju pa dodati djumbir u prahu, cimet ( ne treba kuvati mnogo jabuke da se stvori kaša već da ostanu  kocke). Umutiti 2 pudinga sa 2 dcl vode, dodati u jabuke i kuvati 1 minut da se puding skuva. Ostaviti da se prohladi dok spremimo testo za kore. Umutiti 2 jaja sa 9 kašika šećera, dodati ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo ( masa da je gustine da sa kašike ne pada baš brzo već sporije). Jednu polovinu testa staviti u kalup veličine 20 x 30 cm prethodno pouljen i posut brašnom ili obložen papirom. Peći na 180 stepeni 5-6 minuta da se malo zapeče pa staviti preko prohladjen fil od jabuka. Drugu polovinu testa uzimati kašikom i stavljati preko jabuka neravnomerno nabacati, vratiti u rernu i peći još oko 20 minuta.
Pečen kolać posuti šećerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar