četvrtak, 7. srpnja 2016.



Pileći bataci iz pećnice Pileci bataci se mogu napraviti na milion nacina. Ovo je jedan meni od omiljenih. Ja jako volim sataras,pa mi je meso u umaku od paprika nesto sto bih mogla jesti svaki dan. Nadam se da ce vam se svidjeti!
SASTOJCI:

  • 7 komada manjih pilecih bataka
  • 1 veca glavica luka
  • 1 veca crvena paprika
  • 1 veca zelena paprika
  • 1 veca mrkva
  • 2 velika paradajza (mogu i zamrznuta)
  • 1 supena kasika paradajz pirea
  • 1 kasicica crvene mljevene paprike
  • 2 supene kasike maslinovog ulja
  • so,vegeta
PRIPREMA:

Dok pripremate sastojke,ukljucite pec na 220C da se zagrije. Luk isjeckajte na sitno i dodajte ga u malo dublju posudu. Dodajte mu paradajz pire,maslinovo ulje,crvenu mljevenu papriku,so i vegetu. Dobro izmijesajte pa ga ravnomjerno istresite u posudu u kojoj ce se peci. Mrkvu isijecite na kolutice,paprike na kockice.

Izmijesajte,pa ih jednako poredajte po luku. Ukoliko koristite svjez paradajz,stavite ga u prokuhanu vodu nekih 5-6 minuta. Da mu lakse mozete oguliti kozicu. Isto to vazi i za smrznuti paradajz. Ogulite ga,isijecite na sitno i rasporedite po paprikama i mrkvi. Batake dobro operite, te i njih dodajte na smjesu. Posolite ih malo odozgo,poklopite (ako nemate poklopac stavite aluminijsku foliju) i stavite da se pece 1 sat u zagrijanu pecnicu na 220C. Poslije jednog sata otklopite, promijesajte sve, te ponovo poklopite i vratite u pecnicu jos nekih 15 minuta da se pece. Ukoliko volite zapeceno ne stavljajte foliju ili kapak, i pecite jos 10-tak

0 komentari:

Objavi komentar