Sastojci:
- Tikvica 400 g
- Mrkva 100 g
- Svježi posni sir 250 g
- Jaja 4 kom
- Gris 95 g
- Sol, papar
Ako imate mlade tikvice s mekanom kožom njih ne morate guliti. Ja ih takve nemam naviku guliti, a kasnije u jelu ti tamno zeleni tonovi bolje izgledaju. Samo se pobrinite da je dobro operete prije upotrebe. Očišćenu mrkvu i tikvicu naribajte na ribež za sir. Ja sam nedavno malo obnovio aparate u kuhinji pa sam ribanje prepustio multipraktiku koji je pola kilograma povrća naribao za ravno 10 sekundi :). Naribanu tikvicu i mrkvu prebacite u duboku posudu te dodajte 2-3 žličice soli i 1 žličicu papra.
Sve malo promiješajte, a zatim preko svega stavite 4 cijela jaja, 250 grama svježeg posnog sira i 95 grama grisa. Sjedinite sve sastojke u tekuću glatku smjesu. Protvan premažite uljem i malo pobrašnite (ne koristite papir za pečenje jer isprobano se bude zalijepio 🙂 ), a zatim istresite smjesu za pogaču u njega. Ravnomjerno je rasporedite i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 35-40 minuta. Pogaču s tikvicama i sirom možete poslužiti toplu ili hladnu, zasebno ili uz neko drugo jelo ili umak.
0 komentari:
Objavi komentar