Sastojci:
- 400g brašna
- 1 puding od vanilije Dolcela
- 100g maslaca sobne temperature
- 0,5 dcl mlačnog mlijeka
- 2 kom. jaja
- 20g kvasa
- 2 kašike šećera
- malo soli
- 300g čokolada koju najviše volite
Od navedenih sastojaka umjesimo tjesto, koje pokriveno ostavimo da naraste. Kad je tjesto nataslo, razvaljamo ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Širina tjesta neka bude za približno 3 čokolade, i za jedno tri centimetra duže od čokolade. Ako je potrebno, obrežemo krajeve tjesta. Na sredinu položimo čokoladu, i zareženo sa obadvije strane trakice. Trakice neka budu široke kao kockica od čokolade. Prepletamo trakice preko čokolade, izmjenično sa lijeve pa sa desne strane. Kad je čokolada ovijena u tjesto, premažemo je sladkim vrhnjem ili rastopljenim maslacem. Prenesemo čokoladu u odgovarajući pekač. Upalimo rernu na 200 stepeni. Dok se rerna ugrije, tjesto je baš dovoljno naraslo, da možemo da ga damo da se peče. Pečemo približno 15-20 minuta, dok tjesto ne dobije lijepu zlatno žutu boju.
0 komentari:
Objavi komentar