srijeda, 29. lipnja 2016.



Sastojci:

  • 10 dag maslaca
  • 400 ml mlijeka
  • 1 kocka Kvasca (svježeg)
  • 20 dag šećera +1 v.ž
  • 50 dag Glatkog brašna Podravka/manje više po potrebi
  • sol
  • 8 jaja
  • 1 kg višanja
  • 75 dag kiseloga vrhnja
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 1 Puding vanilija Dolcela
Priprema:
1.
Otopiti margarin pa dodati 200 ml toplog mlijeka.Odvojiti 100 ml mješavine mlijeka i maslaca pa dodati kocku kvasca i 1 veliku žlicu šećera.Kad se digne dodati sol,brašno i zamijesiti.Nek odstoji 15 minuta.Onda dodati preostalo mlijeko i 1 jaje.Zamijesiti i nek odstoji pola sata.
2.
Veći duboki pleh obložiti papirom za pečenje(oko 32*39 cm).Višnje očistiti i nek se ocijede dok se tijesto diže.Tijesto razvaljati ,staviti u pleh pa nek se još diže 15-tak minuta,dok vi ne pripremite nadjev.
3.
Za preljev izmiksajte preostalih 10 dag šećera,vanilin šećer,7 jaja,kiselo vrhnje,puding i 200 ml mlijeka.Na tijesto rasporedite višnje i zalijte kiselim vrhnjem.
4.
Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva pa peći kolač oko 30-35 minuta.
5.
Kad se dobro ohladi,narezati ga na kocke i poslužiti.Bude ga puno pa dio možete i zamrznuti.

0 komentari:

Objavi komentar