četvrtak, 23. lipnja 2016.



Sastojci
Za kremu:

  • 2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 500 ml mleka
  • 10+5 kašika šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 1 kesica želatina
I još:
  • oko 200 g keksa
  • 1 velika kutija piškota
  • po potrebi voćnog soka (za natapanje piškota i keksa)
  • 100 g bele šlag kreme
  • 100 ml gazirane vode
  • oko 400 g višanja
  • 1 kašika griza
Priprema:

Puding sa 10 kašika šećera skuvati u mleku i skloniti da se ohladi. Ohlađen puding izmiksati, dodati mu kiselu pavlaku i 5 kašika šećera i lepo umutiti, pa postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku da se sve sjedini. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u fil, pa ga staviti u frižider. Višnje očistiti od koštica i iscediti sok, pa im dodati kašiku griza i izmešati. Keks umakati u sok i ređati ga na dno pleha, preko njega staviti polovinu fila i na fil rasporediti polovinu oceđenih višanja. Zatim poređati piškote umakane u soku, preko njih naneti preostali fil i preko fila staviti ostatak višanja. Šlag kremu umutiti sa kiselom vodom i premazati kolač. Ostaviti ga u frižider da prenoći.

0 komentari:

Objavi komentar