četvrtak, 23. lipnja 2016.



SASTOJCI:
biskvit:


  • 1 šalica prokuhane vode
  • 1/2 šalice hladne vode
  • 1 pakiranje želea od jagode
  • višnje
  • šlag

PRIPREMA:

Biskvit pripremite kao što inače pripremate biskvit. Ako želite kolač kao na slici onda biskvit ispecite u malo užoj tepsiji. Gotov biskvit ostavite da se ohladi i onda izbušite široke rupe u njemu, možete koristiti debelu slamku. Pripremite žele. Stavite prokuhanu vodu i dodajte prašak za žele te miješajte dok se ne otopi. U tu smjesu umiješajte hladnu vodu. Žele prelijte preko biskvita i ostavite da se stisne. Kada se žele stisnuo kolač prerežite po dužini. Izmiksajte šlag i donji biskvit premažite šlagom te preko šlaga složite višnje, na to stavite gornji biskvit te cijeli kolač premažite šlagom. Ukrasite čokoladom i višnjama.

0 komentari:

Objavi komentar