srijeda, 29. lipnja 2016.



Sastojci:
Za tijesto:

  • 6 jaja
  • 250 g šećera
  • 160 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
  • 160 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
  • 250 g maslaca
  • 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
  • 100 ml mlijeka
  • 2-3 žlice kakaa u prahu
  • malo Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
  • 500 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka ili 500 g svježih višanja bez koštica By Podravka

Za kremu:
  • 750 ml mlijeka
  • 2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela By Podravka
  • 2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
  • 200 g maslaca
  • 2 žlice šećera u prahu
Priprema:
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu. Po tome rasporedite ocijeđene višnje.

Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C. Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi. Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu. Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje:
Tako pripremljeni kolač narežite na kocke ili rombove i poslužite.
Savjet:
U sezoni višnje iz kompota možete zamjeniti svježim trešnjama.

0 komentari:

Objavi komentar