četvrtak, 30. lipnja 2016.



Sastojci:
Jufke:

  •  6 dkg maslaca
  •  1 jaje
  •  brašna po potrebi,te
  •  masnoće za začin
fil:
  •  1/4 kg  slatkog kajmaka
  •  1/4 kg oraha
  •  oko 2 dcl mlijeka
Priprema:

Zamijesi se tijesto i rasuču 2 jufke. Jufke se srolaju na oklagiju ako da se naprave cijevi od tijesta i ostave sušiti preko noći. Suhe jufke se svuku sa oklagije, izrežu na komade dužine 10-12 cm, slože u zamašćenu tepsiju i peku, okrećući u tepsiji da porumene sa svake strane. Pripremi se fil od slatkog kajmaka i mljevenih oraha kuhanih u mlijeku. Pripremi se i šerbe. Kada je jufka pečena, zalije se šerbetom, ohladi, a onda filuje.

0 komentari:

Objavi komentar