Sastojci
potrebno za ćufte
- 500 g mljevenog mesa
- 2 glavice luka
- 2 češnja bijelog luka
- 1 kom jaje
- 3 kašike prezli
- po potrebi so, biber, tucana paprika
još potrebno:
- 6-7 krompira
- 2 kom paprike
- 2-3 kašike ulja
- 4-5 kašika Podravka pasirane rajčice
- 3 kašike vode
- po potrebi so, vegeta
Priprema:
Luk sitno isjeckati , pomiješati sa mesom i svim začinima za ćufte, ostaviti u frižider 30-ak minuta. Od smjese oblikovati ćufte, malo ih spljoštiti Krompir isjeći na kolutove, malo posoliti i posuti vegetom. U nauljenu posudu za pečenje slagati 2 -.3 krompira, ćufta, opet krompir, povremeno ubaciti komad svježe paprike ili kolutić luka i sve dok se ne utroše svi sastojci. Paradajz pire razmutiti sa vodom pa preliti preko krompira i ćufti. Peći na 200 C kada je krompir pečen gotovo je.
0 komentari:
Objavi komentar