četvrtak, 30. lipnja 2016.



Sastojci
potrebno za ćufte


  • 500 g mljevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 kom jaje
  • 3 kašike prezli
  • po potrebi so, biber, tucana paprika

još potrebno:

  • 6-7 krompira
  • 2 kom paprike
  • 2-3 kašike ulja
  • 4-5 kašika Podravka pasirane rajčice
  • 3 kašike vode
  • po potrebi so, vegeta

Priprema:

Luk sitno isjeckati , pomiješati sa mesom i svim začinima za ćufte, ostaviti u frižider 30-ak minuta. Od smjese oblikovati ćufte, malo ih spljoštiti Krompir isjeći na kolutove, malo posoliti i posuti vegetom. U nauljenu posudu za pečenje slagati 2 -.3 krompira, ćufta, opet krompir, povremeno ubaciti komad svježe paprike ili kolutić luka i sve dok se ne utroše svi sastojci. Paradajz pire razmutiti sa vodom pa preliti preko krompira i ćufti. Peći na 200 C kada je krompir pečen gotovo je.

0 komentari:

Objavi komentar