SASTOJCI:
- 1 kg krompira
- 1 veza šargarepe
- 1 celer
- 1 keleraba
- 2 tikvice
- so, obična i malo krupnija morska
- biber
- peršunov list
- po želji vegeta
- ulje
PRIPREMA:
Svo povrće očistite, za početak. Takodje, svo povrće iseckajte na sitne komade. Ja sam sve sem šargarepe isekla na kockice, a nju sam na kolutove. Očišćeno povrće držite u hladnoj vodi do seckanja. Kada ste isekli svo povrće, posolite ga, pobiberite, dodajte svež ili sušeni peršunov list, i, ako volite i koristite, malo vegete. Prelijte svo povrće sa uljem i dobro sve izmešajte. U tepsiju stavite papir za pečenje i premažite ga malo uljem. Znam da deluje bezveze, ali korisno je, jer se povrće u suprotnom malo uhvati za papir, pa je šteta, ne bude lepo, jer ga morate žuljati sa papira. Rasporedite povrće u tepsiji, prelijte sa ostatkom ulja iz posude u kojoj ste mešali povrće.
Stavite da se peče na 200°C dok ne omekša u sredini. Tada pojačajte temperaturu na 250°C i podignite malo više tepsiju ili uključite ventilator.
Izvadite rešetkastom kašikom, servirajte uz neki osvežavajuć prilog i uživajte. Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar