četvrtak, 30. lipnja 2016.



Sastojci:

  • 400g brašna
  • 1 puding od vanilije Dolcela
  • 100g maslaca sobne temperature
  • 0,5 dcl mlačnog mlijeka
  • 2 kom. jaja
  • 20g kvasa
  • 2 kašike šećera
  • malo soli
  • 300g čokolada koju najviše volite
Priprema:

Od navedenih sastojaka umjesimo tjesto, koje pokriveno ostavimo da naraste. Kad je tjesto nataslo, razvaljamo ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Širina tjesta neka bude za približno 3 čokolade, i za jedno tri centimetra duže od čokolade. Ako je potrebno, obrežemo krajeve tjesta. Na sredinu položimo čokoladu, i zareženo sa obadvije strane trakice. Trakice neka budu široke kao kockica od čokolade. Prepletamo trakice preko čokolade, izmjenično sa lijeve pa sa desne strane. Kad je čokolada ovijena u tjesto, premažemo je sladkim vrhnjem ili rastopljenim maslacem. Prenesemo čokoladu u odgovarajući pekač. Upalimo rernu na 200 stepeni. Dok se rerna ugrije, tjesto je baš dovoljno naraslo, da možemo da ga damo da se peče. Pečemo približno 15-20 minuta, dok tjesto ne dobije lijepu zlatno žutu boju.

0 komentari:

Objavi komentar