četvrtak, 2. lipnja 2016.



SASTOJCI:
za tijesto:

  • 300 g mljevenog keksa
  • 100 g rastopljenog maslaca
za kremu:
  • 500 g svježeg sira
  • 3 kašike šećera
  • sok od pola limuna
  • 1 vanilin šećer
za voćni preljev
  • 200 g šumskog voća zamrznutog
  • 1 vanilin šećer
  • 3 kašike šećera
PRIPREMA:

U plastičnoj vrećici tučkom za meso stucite kekse, dodajte im rastopljeni maslac, dobro izmiješajte i utisnite u čaše. Dobro izmiksajte svježi sir sa šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna te prelijte preko keksa.

U tavi zagrijte šumsko voće, dodajte vanilin šećer i šećer te, uz stalno miješanje, zagrijavajte 10-ak minuta dok se voće ne otopi, a sastojci prožmu. Prelijte preko kreme od svježeg sira i limuna. Uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar