utorak, 14. veljače 2017.



Kolac Monte


Kora:

7 jaja
7 kasika secera
7 kasika mljevenih oraha
3 kasike brasna
1/2 praska za pecivo

Fil:

1 l mlijeka
2 pudinga vanilija
4 kasike gustina
10 kasika secera
250 gr margarina
2 kutije jaffa keksa

Glazura:
500 ml slatke pavlake
350 gr cokolade za kuhanje

Priprema:

Pjenasto umutiti bjelanca sa secerom. Umutiti posebno zumanca i dodati prvoj smjesi. Lagano promijesati kasikom, postepeno dodavati orahe, brasno, kakao, prasak za pecivo.
Koru ispeci na 180 C u plehu srednje velicine i pecenu poprskati sa malo mlijeka pomijesanog sa ekstraktom od vanilije.
U mlijeku skuhati puding, gustin i secer. Kad se fil ohladi, dodati umucen margarin.
Fil nanijeti preko kore 1/2 i poredati jaffa keks namocen u mlijeko. Preko jaffa keksa premazati ostatak fila i preliti glazurom.

0 komentari:

Objavi komentar