ponedjeljak, 13. veljače 2017.


Sastojci:Breskvice Breskvice
3 jaja
250 ml. mlijeka
350 ml. ulja
500 gr. secera
1 vanillin secer
1 prasak za pecivo
brasna po potrebi (oko 1200 gr.)
Fil:
mrvice koje ste izdubile
3-4 kasike secera
150 ml. mlijeka (ako je pregusto dodajte jos mlijeka)
100 gr. putera
100 gr. otopljene cokolade
1 mala kasikica kakaoa
malo mljeveni oraha
Ukrasavanje:
mlijeko
crvena boja ili sirup od jagode
kristal secer
Priprema:
Izmutite jaja i secer. Dodajte mlijeko, ulje i vanillin secer pa nastavite sa mucenjem. Ja sam mutila zicom nisam mikserom. Dodajte brasno i prasak za pecivo pa izmjesajte drvenom kasikom. Tijesto nek bude cvrsto kao za hurmasice (moze i malo tvrdje).Breskvicee Breskvice
Oblikujte male loptice (kao orah ili manje). Redajte u nauljenu tepsiju i pecite na 350 F-180 C oko 20 minuta (jako je bitno da ostanu bijele da se ne prepeku). Prohladite i izdubite loptice.
Izdubljenu smjesu izmrvite ili sameljite u food procesoru. Dodajte mlijeko, puter, otopljenu cokoladu, orahe i kakao.
Sve dobro izmjesajte, spajajte breskvice i ostavite u frizider da se krema stegne. Ako nemate nesto od ovih sastojaka nemojte odusat nije sve obavezno u filu.
Kad se krema u breskvicama stegla maknite iz frizidera. Mlijeku dodajte boju ili sirup od jagode, izmutite i u mlijeko namakajte breskvice. Ostavite ih na tepsiju da malo upiju mlijeko pa uvaljajte u kristal secer. Spakujte u kutiju sa poklopcem nek malo odstoje pa posluzite se.

0 komentari:

Objavi komentar