srijeda, 15. veljače 2017.


Sastojci i priprema:

500 gr brašna
malo ulja
malo soli
voda
Fil:
jedan mladi sir
100 gr kajmaka
dvoje jaja
četiri kašike griza
malo soli

Način pripreme:

Sa 500 grama brašna, malo soli i malo ulja, zakuhati dvije male jufke za pitu, tijesto raditi sve dok se ne počne odvajati sa ruku. Podijeliti na dva dijela i ostaviti da se “odmori” dvadesetak minuta. Jufku malo razviti oklagijom, premazati je uljem i poslije par miuta razvući.
Ocijeđeni mladi sir, 100 gr kajmaka, 2 jaja, 4 kašike griza pomiješati, fil stavljati sa jedne i druge strane jufke, zarolati, jufku presjeći izmedju i praviti kolutove jednakog oblika.
Pečenu pitu premazati domaćim kiselim kajmakom ili vrhnjem za kuhanje.
Ova pita je odlican rucak za jednu cetveroclanu porodicu zato vam je toplo preporucujemo!

0 komentari:

Objavi komentar