Sastojci i priprema:
500 gr brašna
malo ulja
malo soli
voda
Fil:
jedan mladi sir
100 gr kajmaka
dvoje jaja
četiri kašike griza
malo soli
Način pripreme:
Sa 500 grama brašna, malo soli i malo ulja, zakuhati dvije male jufke za pitu, tijesto raditi sve dok se ne počne odvajati sa ruku. Podijeliti na dva dijela i ostaviti da se “odmori” dvadesetak minuta. Jufku malo razviti oklagijom, premazati je uljem i poslije par miuta razvući.
Ocijeđeni mladi sir, 100 gr kajmaka, 2 jaja, 4 kašike griza pomiješati, fil stavljati sa jedne i druge strane jufke, zarolati, jufku presjeći izmedju i praviti kolutove jednakog oblika.
Pečenu pitu premazati domaćim kiselim kajmakom ili vrhnjem za kuhanje.
Ova pita je odlican rucak za jednu cetveroclanu porodicu zato vam je toplo preporucujemo!
RSS Feed
Twitter
06:46
Unknown

0 komentari:
Objavi komentar