utorak, 14. veljače 2017.


Sastojci:

Hleb Super kruh
2 solje mlake vode
2 kasike meda
2 kasike suhog kvasca
4 jaja
1 kasika soli
8 solji brasna
pola solje maslinovog ulja


Za premazivanje:
1 bjelanjak
1 kasika vode
sjemenke za posipanje (moze bez njih)


Priprema:
U vecu posudu stavite vodu, med i kvasac. Izmutite i ostavite sa strane. U drugu posudu stavite jaja, ulje i so pa izmutite. Pomjesajte smijesu sa kvascem i jajima pa dodajte brasno.
Mijesite dok ne dobijete fino elasticno tijesto. Kod mene je to mikser sredio, a vi koje budete mijesile rukom dodajte jos malo vode jer je tijesto pocvrsto pa bit ce vam tesko.
Tijesto istresite na sto, oblikujte u loptu pa vratite u nauljenu posudu. Prekrite tijesto i pustite da izraste. Kad je tijesto izraslo istresite na sto i podjelite na tri dijela. Svaki dio oblikujte u loptu pa prekrite i pustite da tijesto odmori desetak minuta da izraste.
Razvite u ovalni oblik, zamotajte u rolnu i redajte u nauljenu tepsiju ali ne previse blizu. Zarezite na par mijesta i pustite da izraste. Izmutite bjelanjak i kasiku vode, namazite kruh i pospite sjemenkama.

0 komentari:

Objavi komentar