ponedjeljak, 13. veljače 2017.


Sastojci:
Prhke kiflice Prhki kolacici


3 fildzana ulja
2 fildzana vruce vode
1 prasak za pecivo
korica limuna ili narandze
vanilin secer
brasno po potrebi (oko 7-8 fildzana)


Za punjenje: dzem od datula ili pekmez od sljiva i secer u prahu.


Priprema:
Prokuhat vodu pa malo prohladit i dodati ulje. Zatim dodat koricu limuna, vanilin secer i postepeno dodavati brasno i pecivo. Oblikovati tijesto malo mekse nego za hurmasice. Odmah razvijati.
Punite sa pekmezom od sljiva, pekmez ili dzem treba biti gust tj. cvrst da ne iscuri prilikom pecenja. Ja sam koristila dzem od datula/ hurmi. Peci oko 15-20 minuta da ostanu svijetle boje.
Kad se prohlade uvaljati u secer u prahu. Mozete pravit kao kiflice ili ovako kao punjene lokume. Tijesto je prhko, topi se ustima.
Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar