subota, 18. veljače 2017.


Odlicna poslastica koja ce vas osvjeziti i zadovoljiti vasu potrebu za slatkisima.

Sastojci:
6 bjelanaca
6 kasika secera
nekoliko kapi limunovog soka
200 gr przenih, mljevenih ljesnika
100 gr cokolade
4 kasike brasna
malo praska za pecivo
Sastojci za krem:
1 l mlijeka
6 zumanaca
4 kasike gustina
100 gr secera
1 margarin (250 gr)
Sastojci za drugi krem:
4 dcl vrhnja za slag
2 kesice slag fixa


Priprema:
Umutiti bjelanca sa secerom u cvrst snijeg, dodati zatim ljesnike, cokoladu otopljenu na pari, brasno i prasak za pecivo.
Izmijesati kasikom i istresti u podazan kalup.
Pecnicu zagrijati na 180 C i peci koru oko 20 do 25 minuta.
Ohladiti i prepoloviti koru.
Kore malo poprskati sa mlijekom u koje se doda malo arome ljesnika.
Mlijeko i secer staviti da zakuha.
Umutiti zumanca, gustin i prasak pudinga i dodati u mlijeko, skuhati i ohladiti.
Izmiksati margarin, dodati ohladjeni puding.
Umutiti vrhnje i dodati mu slag fix.
Redati pola kore, pola kreme sa pudingom, zatim pola sa vrhnjem i ponoviti postupak.
Ukrasiti sa slag kremom od vanilije.

0 komentari:

Objavi komentar