utorak, 14. veljače 2017.


Sastojci i priprema Kolac sa pudingom i kupinama


Fil br. 1:

4oo ml mlijeka
4 kasike secera
1 puding od cokolade
Puding razmutite u sest kasika mlijeka koje ste oduzeli od ovih 4oo ml. Ostatak mlijeka i secer stavite da prokuha, dodajte razmuceni puding i skuhajte ga. U vruc puding dodajte 1o do 15 grama maslaca iz frizidera dobro umutite da se maslac istopi i puding prelite preko keksa. Sad preko pudinga poredajte drugi sloj keksa.

Fil br. 2:

25o grama kupina
3 kasike secera
1 vanilija secer
2 kasike gustina
1/2 dcl vode
Kupine izgnijecite, secer, vaniliju secer i gustin razmutite u vodi, dodajte kupine i sve kuhajte dok se ne zgusne. Kad se fil zgusne kao pudin stavite ga na drugi red keksa. Preko fila poredajte treci sloj keksa.

Fil br. 3:

4oo ml vrhnja za slag
25o grama cokolade za kuhanje
Vrhnje za slag zagrijete samo pazite da vam ne prokuha, dodajte izlomljenu cokoladu i cijelo vrijeme mijesajte da dobijete jednu finu glatku kremu.

Ovaj lijepi i vrlo jednostavni recept nasla sam na Cool i jako mi se dopao na prvo citanje s tim da sam ja umjesto jednog sloja keksa koji se stavlja na dno tepsije ubacila jos dva izmedju filova i mislim da je pun pogodak jer keks upije i visak tecnosti iz filova, kolac je odlican i kad se sijece lijepo izgleda. Tepsija od prilike 3ox2o cm.
Dno tepsije prekrijete sa petit keksom.

0 komentari:

Objavi komentar