ponedjeljak, 13. veljače 2017.


Sastojci torta sa sirom Torta sa sirom za tijesto:
200 gr brasna
100 gr omeksalog maslaca ili margarina
1 cijelo jaje
120 gr secera + secer u prahu za posipanje
1 kom vanilija secera
naribana korica limuna



Za fil:
500 gr krem kravljeg sira (radite molim vas samo sa krem mekanim sirom )
200 gr kiselog vrhnja
200 gr slaga u tekucem stanju
1 vanili puding u prahu (40 gr)
5 kom jaja
300 gr mandarine svjeze ili iz konzerve



Priprema:
Umijesiti prhko tijesto od svih sastojaka te ga razvaljati na dasci (posutom brasnom) i staviti ga u namascen i brasnom uvaljan okrugli kalup promjera 24cm. Odvojiti bjelanca od zumanjaca zatim pjenasto lupati mikserom zumanjke i secer te dodavati sir , kiselo vrhnje ,tekuci slag, naribanu limunovu koricu ,vanili secer i puding u prahu od vanilije.
Dobro izmiksate i sve sjediniti.
Bjelanca izraditi u cvrst snijeg i lagano sa kuhacom sjedininiti sa filom od sira.
Kalup sa priredjenim prhkim tijestom napuniti do pola te poredati mandarine i istresti ostatak
Staviti peci na 180 C- 40 minuta.
Dok se torta pece ne otvarati pecnicu (rernu) jer torta hoce sjesti. Pecenu tortu ostaviti jos u ugasenoj pecnici 10 minuta i onda je izvaditi.
Ovo je omiljena torta moje familije. Tortu pustiti da se potpuno ohladi skinuti obruc i posuti sa secerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar